tuinarchitectgoes.nl

De psychologie achter stijlvol interieur volgens woon blogs

Tuin

De ultieme gids om katten in 4 stappen uit de tuin te houden

Niet iedereen houdt van katten in de tuin. Katten zijn gezellige huisdieren maar wanneer je zelf geen kat hebt is het geen pretje als katten uit de buurt in behoeften in jouw tuin doen. Daarnaast kunnen katten flink wat lawaai maken en zorgen ze er mogelijk voor dat jouw tuin niet meer zo’n aantrekkelijke plek wordt voor vogels. Hoe houd je katten uit de tuin? Hier lees je 4 handige tips voor het weghouden van katten uit je tuin.

Tip 1: Zet veel planten in de tuin

Meer planten in de tuin zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar het houdt ook katten uit de tuin. Katten houden ervan om hun behoeften in zand of losse aarde te graven. Wanneer je veel planten in de tuin hebt staan, hebben katten geen ruimte om dit te doen. Als je de planten dicht bij elkaar zet en daarnaast ook kiest voor bodembedekkers is dit een groene manier om katten uit je tuin te houden. Maak daarnaast een leuke zithoek bij je nieuwe planten, tuinposter of leg tuinkussens neer en geniet je van je groene plekje in de tuin!

Lees ook:  Tips voor Gazonverzorging: Laat je Gras Groeien en Bloei

Tip 2: Plaats gaas bij de schutting of haag

Een andere tip voor het weghouden van katten uit de tuin is door gaas te plaatsen bij je schutting of haag. Het is op deze manier voor katten een stuk moeilijker om een tuin binnen te komen. Katten kunnen moeilijker langs gaas en zullen daardoor eerdere voor de makkelijker oplossing kiezen en een andere tuin als slachtoffer kiezen. Het plaatsen van gaas is een snelle en daarnaast ook een goedkope oplossing om van katten in de tuin af te komen.

Tip 3: Maak je tuin onaantrekkelijk

Je kunt jouw tuin op verschillende manieren onaantrekkelijk maken voor katten. Behalve veel planten is het ook slim om te kiezen voor planten die voor katten niet lekker ruiken, zoals citroenverbena, geranium, munt en lavendel. Dit zijn planten die voor katten niet prettig ruiken, waardoor ze jouw tuin eerder vermijden. Wil je liever niet teveel planten in de tuin zetten? Stamp de grond aan op de plekken waar losse aarde ligt en steek sateprikkers in de grond of leg koffiedik tussen de tuinaarde. Hier hebben katten een hekel aan: ze zullen dan ook niet meer terugkomen in je tuin.

Tip 4: Kies voor een geluidsensor

Een vierde en duurdere tip is de aanschaf van een geluidsensor. Dit is een sensor die een zeer hoge geluidsfrequentie laat horen zodra er een kat wordt gesignaleerd. Het geluid is niet schadelijk maar wel zeer onprettig voor katten en ze zullen dan ook maken dat ze wegkomen. Ook prettig: het geluid is niet voor mensen te horen waardoor verder niemand er last van heeft. Het is wel een van de duurdere oplossingen om van katten in de tuin af te komen. Wanneer de eerste tips niet goed genoeg werken is het altijd nog mogelijk om voor een geluidssensor te kiezen.
Ontdek ook applemarket.be